Hyppää sisältöön

Yleisimmät kysymykset

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Kaikkeen toimintaan pääsee mukaan tulemalla paikan päälle Kajon aukioloaikana, tai Discordiin (linkin saa Katjalta tai Sarilta). Uusia kävijöitä otetaan mukaan jatkuvasti ja pyrimme löytämään sinulle mukavaa tekemistä heti samalle tai seuraavalle viikolle. Jos haluat tulla tutustumaan silloin kun Kajolla ei ole ryhmätoimintaa, ota Katjaan tai Sariin yhteyttä ja sovi tutustumisaika.

Mistä näen viikko-ohjelman?

Viikko-ohjelman näet nettisivuilta, Instagramista ja Facebook-sivuiltamme. Ohjelma vaihtuu koronan aikana viikoittain, muutoin joka 6. viikko.

Tuleminen jännittää kovasti. Uskallanko tulla?

Kulttuuripajalla on lempeä ja rento ilmapiiri. Toiset pajalaiset ovat hyvin ymmärtäväistä joukkoa ja jokainen saa pajalla olla oma itsensä. Useimpia jännittää aluksi ja täällä saa olla puhelias, mutta myös hiljainen. Ryhmissä ei ole pakko tehdä mitään eli halutessaan voi myös vain seurailla ryhmän toimintaa. Omista asioistaan ei ole pakko puhua muille ja kaikki ovat sitoutuneet luottamuksellisuuteen. Työntekijät auttavat mielellään ja omasta jännittämisestä voi puhua vaikka heille. Jännittäminen on ihan tavallinen asia eikä haittaa mitään.

Olen opiskelija/työtön/töissä/sairaslomalla/eläkkeellä/kuntoutustuella, voinko osallistua?

Voit osallistua, jos vain itse ennätät. Kulttuuripajalla kävijöiden elämäntilanteet vaihtelevat.

Voinko tuoda omat eväät Kulttuuripajalle, ja missä niitä voi säilyttää?

Kulttuuripajalla on tarjolla ilmaiseksi kahvia ja eri teelaatuja. Mukaan voi ottaa lisäksi kunnon eväät, niin jaksaa. Kajolla on jääkaappi, jossa voi säilyttää eväitä.

Täytyykö muille kävijöille kertoa oma nimensä tai jotakin muuta itsestään?

Jokainen säätelee itse sitä, minkä verran haluaa asioistaan kertoa. Voit esiintyä etunimellä, lempinimellä tai itse valitulla nimellä. Jos haluat, vain työntekijät tietävät oikean nimesi.

Voinko tulla ryhmään, vaikka ryhmässä tehdään jotakin, jossa olen omasta mielestäni huono?

Kyllä ehdottomasti! Ryhmät on tarkoitettu niin vasta-alkajille kuin kokeneille tekijöillekin, eikä ryhmissä ole tarkoitus arvioida, kuinka hyvä kukin on. Kajolla pääset kokeilemaan uusia asioita turvallisessa ilmapiirissä.

Toiminta on suunnattu nuorille, joilla on jokin mielenterveyden haaste. Minulla ei ole minkäänlaista diagnoosia, vaikka elämä joskus ahdistaakin. Ovatko kaikki muut siellä ihan sekaisin?

Kulttuuripajalle kokoontuu ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet samoista asioista ja toiminta pyörii aktiivisen tekemisen ympärillä. Moni on yllättynyt pikemminkin siitä, kuinka tavallisilta tyypeiltä kävijät vaikuttavat. Kyseessä ei ole hoidollinen paikka, mutta tarvittaessa työntekijät kyllä auttavat löytämään jokaiselle sopivat palvelut.

Ystäväni/kumppanini haluaisi myös tulla mukaan toimintaan. Voinko vain ottaa hänet mukaan?

Kyllä voit, jos hän kokee kuuluvansa kohderyhmäämme.