Hyppää sisältöön

Tietoa toiminnasta

MITÄ?

Kulttuuripajalla, järjestetään erilaisia maksuttomia ryhmiä, joissa musisoidaan, taiteillaan, kirjoitetaan, valokuvataan, liikutaan, pelataan, keskitytään hetkeen tässä – vain luovuus on rajana! Pajalle voi tulla ryhmien lisäksi myös vain hengailemaan yksin tai muiden kävijöiden kanssa. Paikalla on myös henkilökuntaa.

Kulttuuripaja Kajo on matalan kynnyksen paikka ja syrjinnästä vapaa alue.  Tarjolla on kahvia, teetä ja mukavaa seuraa.  Toimintaan osallistuminen on täysin maksutonta, eikä mitään ennakkotaitoja tarvita.

”Tää on tosi matalan kynnyksen paikka. Täällä ei vaadita mitään ihmiseltä – ja se on just hienoo!”

Pajalla järjestettäviä ryhmiä ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat. Voit osallistua yhteen tai useampaan ryhmään ja olla mukana toiminnassa niin kauan kuin haluat. Ryhmät kokoontuvat viisi viikkoa kerrallaan ja niiden sisällöt vaihtelevat.

Voit halutessasi osallistua kulttuuripajalla järjestettävään vertaisohjaajakoulutukseen, joka antaa sinulle valmiudet oman ryhmän ohjaamisen. Ohjattavan ryhmän teeman saat päättää itse. Tukea ja apua ohjaamiseen saat tarvittaessa henkilökunnalta.

KENELLE?

Kulttuuripaja on monelle syy nousta ylös aamuisin, rento ajanviettopaikka ja mahdollisuus kokeilla ja oppia uutta. Toiminta on suunnattu 18-35 -vuotiaille, jotka haluavat vahvistaa mielen hyvinvointia luovan yhdessä tekemisen kautta. Älä epäröi tulla mukaan – olet lämpimästi tervetullut.

”Kajon ansiosta poistun kotoa välillä, uskallan kohdata ihmisiä ja saan aina motivaatiota jatkaa eteenpäin elämässä.”

-Toivehattukysely 2020

KULTTUURIPAJA KAJO?

Kulttuuripaja Kajo on Sosped-säätiön toimintaa, ja toiminut Mikkelissä vuodesta 2019. Sospedin kulttuuripajoja on seitsemällä eri paikkakunnalla ja ne pohjautuvat kulttuuripajamalliin. Kulttuuripajatoiminnan ideana on se, että vapaaehtoinen ja merkityksellinen tekeminen antavat onnistumisen kokemuksia ja auttavat eteenpäin haastavasta elämäntilanteesta. Haluamme tarjota paikan ja välineet luovaan kokeilemiseen.

Kulttuuripaja Kajon henkilökunta ottaa mielellään uusia kävijöitä vastaan ja kertoo pajan toiminnasta. Tämän lisäksi Katja ja Sari vastaavat pajan arkisten asioiden pyörittämisestä, luovat turvallisen ja mukavan ilmapiirin, kouluttavat vertaisohjaajia, toimivat ryhmien taustatukena, sekä ovat aina valmiita kuuntelemaan.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan Kajon mukavaan porukkaan!

LISÄTIETOA KULTTUURIPAJATOIMINNASTA

Minun kulttuuripajani -artikkelikirja

Artikkelikirja sisältää tarinoita toivosta, kohtaamisesta ja mielenterveydestä. Artikkelikirjan PDF-versio löytyy Sosped-säätiön sivuilta.

Esitys Sospedin kulttuuripajatoiminnasta

Lyhyt esitys Sosped-säätiön kulttuuripajatoiminnasta.